Aktuális híreink

 • Sítáborok 2015-2016
  SÍ- ÉS SNOWBOARD OKTATÁS GYERMEKEKNEK   Speciális szárazedések Budapesten  Versenyekre (diákolimpia is) felkészítés Ausztriában  és…
 • Szárazedzések
  Október elején újraindultak a szárazedzések az alábbi helyszíneken és időpontokban:     Hétfőn 18.00-20.00 óráig…
 • Sítáborra felkészítés
  Örömmel értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a Wintersport S.C. az elsők között biztosítja tagjainak a Pro…
 • Wintersport S.C. a Facebook-on
  Lájkolj bennünket a Facebook-on! Wintersport S.C. Téli sportok klubja télen-nyáron fantasztikus programokkal, jó hangulatú táborokkal…

Partnereink

A Wintersport SC Hungary bemutatkozása:

gyermek síversenyző Wintersport S.C. (Hungary) – Téli Sportok Klubja azzal a céllal alakult, hogy a szabadidős téli-nyári sportokat széles körben népszerűsítse; a természetben való szabadidős sportok iránt megnyilvánuló igényeket kielégítse; a téli alpesi sportok és nyári szabadidő sportok útján elősegítse az egészséges életmód kialakítását és elterjesztését a természet aktív védelme mellett; elősegítse a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését sportjellegű testedzésre és művelődésre egyaránt alkalmat adó programokkal, valamint igény szerint versenyzési lehetőséget biztosítson az arra motivált, tehetséges gyermekek számára.

A téli sportok szerelmeseinek száma hazánkban is évről évre nő. Több ezer méter magasban, kristálytiszta levegőn naponta órákat eltölteni, nyugodtan mondhatjuk, hogy az egészség megőrzésének záloga.

Meggyőződésünk, hogy napjainkban asportnak,– pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe kell legyen. Hazánkban a lakosság mindössze 8-10 százaléka sportol rendszeresen. Miközben az egészségügyi problémákkal küzdők száma évről évre nő. A mai gyerekek vészesen keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt, rossz fizikális, egészségi állapotban vannak.

Célunk elősegíteni, hogy a magyar lakosság legalább 30%-a rendszeresen sportoljon, s hogy a gyermeknevelés, oktatás szerves részévé váljon a sportos életforma kialakítása.

Pedagógusok visszajelzései alapján bátran állíthatjuk, hogy az a gyermek, aki rendszeresen sportol, jobban teljesít az iskolában, egy olyan közösség tagjává válik, mely távol tartja őt a káros szenvedélyektől, hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport.

gyerek síversenyző lesiklás közben